Glosar

În modul Meteo, acele ceasului sunt suprapuse pentru a indica tendinţa meteorologică. Avantajul barometrului este faptul că permite afişarea presiunii atmosferice relative. Această presiune relativă este afişată în hectopascali.

Schimbările de vreme sunt legate de variaţiile presiunii atmosferice. Când presiunea atmosferică creşte, cerul se înseninează. În acest caz, zona este denumită zonă de „înaltă presiune” sau „anticiclon”. Când presiunea atmosferică scade, cerul se înnorează. Zona este denumită zonă de „joasă presiune” sau „depresiune”.

Programul ceasului T-Touch Connect Solar ţine cont de variaţiile presiunii atmosferice din ultimele 6 ore pentru a calcula tendinţa care urmează să fie afişată. În plus, variaţia presiunii generată de o schimbare rapidă de altitudine este detectată de ceas şi compensată automat. Prin urmare, aceasta are doar o influenţă minimă asupra tendinţei barometrice. Afişajul digital al ceasului T-Touch Connect Solar prezintă valorile presiunii atmosferice absolute şi relative în hectopascali [hPa]. Presiunea atmosferică absolută este presiunea reală la ora şi locul efectuării măsurătorii şi nu poate fi modificată. Presiunea relativă este o valoare raportată la nivelul mării, bazată pe presiunea atmosferică absolută locală. Barometrele şi hărţile meteorologice prezintă valorile presiunii relative. Valoarea presiunii relative depinde de zona climatică setată şi poate fi presetată pe ceas. Presetarea presiunii relative se face în raport cu altitudinea.

Interval de măsurare:

presiune absolută: de la 250 hPa până la 1200 hPa

presiune relativă: de la 950 hPa până la 1100 hPa

Precizie:

presiune absolută: ± 3 hPa

Presiune relativă:

se modifică în funcţie de altimetru

Rezoluţie:

1 hPa

Conversia unităţilor:

1 hectopascal [hPa] = 1 milibar [mb]