Sanasto
Kompassitilassa kello osoittaa magneettiseen pohjoiseen. Muut näyttötilat ovat käytettävissä, kuten maantieteellisen pohjoisen tai atsimuuttisuunnan näyttö.
Maailman maantieteellisellä kartalla pituuspiirit (meridiaanit) suuntautuvat maantieteelliselle pohjoisnavalle osoittaen näin sen suunnan. Perinteisen kompassin neula, joka on usein punainen, osoittaa magneettisen pohjoisnavan (mN) suuntaan. Kulmaa (α) maantieteellisen pohjoisnavan ja magneettisen pohjoisnavan välissä kutsutaan erannoksi. Erannon arvo riippuu näin ollen siitä, missä olet maapallolla.
Lisäksi magneettinen pohjoinen vaihtelee jatkuvasti. Erannon arvo riippuu siten myös päivästä. Kun asetetaan (paikan ja päivän suhteen) oikea erantoarvo, joko automaattisesti tai manuaalisesti (katso asetusmenettely otsikon "T-Touch" alta), T-Touch Connect Solarin minuuttiosoitin osoittaa maantieteelliseen pohjoiseen (gN). Kun eranto nollataan, kello osoittaa magneettiseen pohjoiseen (mN).
Erannon arvot ja päiväykset näytetään topografisilla kartoilla tai ne voidaan etsiä verkosta saatavilla ohjelmistopaketeilla.
Koko maailma: www.ngdc.noaa.gov/geomag/calculators/magcalc.shtml
Tarkkuus: ± 8°
Resoluutio: 1°
Huomautus 1:
Saadaksesi mahdollisimman tarkan osoituksen pohjoisesta pidä kello mahdollisimman vaakasuorassa.
Huomautus 2:
Kuten mitä tahansa kompassia, myöskään kompassitoimintoa ei saa käyttää metallisen tai magneettisen esineen lähellä ja sitä tulee mieluiten käyttää ulkona. Jos olet epävarma, voit kalibroida kompassin uudelleen.